Trotjänare får förtjänsttecken

4 verkliga trotjänare i Region Väst fick i samband med Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte i helgen motta förtjänsttecken i olika valorer

I samband vid Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte som hölls föregående helg i Sånga Säby på Ekerö delades det också ut förtjänsttecken av förbundet till bland annat 4 representanter i Region Väst som under lång tid verkat för ishockeyn både i Regionen och även Nationellt.

 

De som fick förtjänsttecken var Berndt Johansson som fick den högsta utmärkelse som går att få inom Svensk Ishockey medalj i guld. Detta får Berndt för bland annat för sina insatser som till slut inneburit att Hockeykontoren kommit till. Men även för andra insatser såsom stöd och hjälp efter det mycket dåliga ekonomiska resultat för svensk ishockey efter VM arrangemanet 2013. Detta är bara ett par exempel på det som Bernd bidragit med på nationell nivå. Man skulle kunna skriva så mycket mer så klart.

 

En till som fått medalj i guld är Ola Lundberg som bland annat under många år varit ordförande i Värmlands distrikt och även i Region Väst. På senare tid är Ola kanske mest känd som den som var "ensamutredaren" i den serie utredning som gjordes inför att serie strukturen förändrades till den som idag gäller. Med direkt uppflyttning och nedflyttning mellan våra högsta serier.

 

Förtjänsttecken i silver är den utmärkelse som Lars Nilsson fick. Lars är idag ordförande i Region Väst och också regionens representant i förbundsstyrelsen. Där bland annat han varit med och drivit jobbet som gjorts för att kunna komma igång med hockeykontoren i landet. Lars valdes för övrigt om för 2 nya år i förbundsstyelsen.

 

Den 4:e mottagaren av en utmärkelse från vår region detta år är Claes E Hallqvist som fick sitt förtjänsttecken efter några år som Region Väst representant i valberedningen i Svenska Ishockeyförbundet. Därutöver har ju Claes under många år varit en del av regionens disciplinnämnd och även ordförande i tävlingskommittén.

Vi från Region Väst gratulerar dessa herrar till sina välförtjänta utmärkelser! 

Per Ängvald 23-06-19