Mv Träff

Målvakten har av förklarliga skäl en tendens att bli lite ensam i sin roll i ett lag. Därför är det viktigt att vi har särskilt utsedda ledare som har fokus på målvaktsutveckling. Sedan 2019 är det ett krav enligt Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser att alla föreningar med barn- och ungdomsverksamhet ska ha en utbildad huvudmålvaktsansvarig i föreningen.

Vi vill med denna digitala träff uppmärksamma er på kravet och stötta er i hur föreningen kan utveckla rollen som målvaktsansvarig i föreningen, vad ni som ansvarig behöver tänka på. Förutom att reflektera över den rollen så bjuder vi på en föreläsning med Thomas Magnusson, målvaktsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet. Thomas berättar om det senaste inom området och hur du som ungdomsledare kan utveckla målvakterna i din förening. Vi har sett att föreningar som har en bra organisation och utvecklande miljö för målvakterna har ofta fler målvakter registrerade i föreningen.

Anmäl dig här: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1875677

Agenda för kvällen, ca tider: kl. 18.30 Välkommen Rollen målvaktsansvarig, vad är viktigt att tänka på. kl. 19.00 Föreläsning med Thomas Magnusson, Svenska Ishockeyförbundet Att utveckla målvakter - Målvakten i lagträning, i särskild målvaktsträning och målvaktens egen roll. Riktar sig till målvaktstränare. kl. 20.00 Erfarenhetsutbyte i breakout rooms kl. 20.30 Tack för ikväll Har du frågor och funderingar, kontakta: Ingela Asplund, Svenska Ishockeyförbundet ingela.asplund@swehockey.se

Per Ängvald 24-02-05