Michaellarsson

Larsson: "Vi vet att det är vinna eller försvinna"

På torsdagen startar slutspelet i TV-pucken och för Smålands pojkar väntar kvartsfinal mot Västergötland.

Det är dags för slutspel i TV-pucken och det avgörs i Gävle.

Smålands tjejer tog sig tyvärr inte vidare till slutspelet, men det gjorde däremot Smålands pojkar som gick obesegrade genom gruppspelet.

– Det gick som vi tänkt oss. Vi hade någon match där vi inte fick igång special teams, men vi vann samtliga matcher vilket är en styrka. Vi visade att vi är på rätt väg, säger tränaren Michael Larsson. 

Gruppspelet avgjordes i början av september, vilket var ett tag sedan.

– Så är det. Laget har inte träffats sedan dess men vi har hållit kontakten digitalt. Grabbarna har tagit kliv sedan vi sågs senast. 

Bussen norrut gick under onsdagsmorgonen och under kvällen har laget ett träningspass på plats i Gävle. 

I torsdagens kvartsfinal väntar Västergötland. En eventuell semifinal och final spelas lördag och söndag.

– Ett steg i taget, vi vet att Västergötland blir en tuff uppgift. De besegrade oss i Aprilcupen i våras så vi trycker mycket på att det är revansch som gäller för oss. De har ett lag med bra fart och skickliga spelare. Vi har ganska bra koll på dem, men de har säkert också tagit kliv sedan vi möttes och vi är ödmjuka inför uppgiften. För oss handlar om att spela vårt spel med snabba spelvändningar och högt tempo, säger Larsson.

Det finns inga enkla matcher i ett slutspel?
– Verkligen inte, och det tror jag alla är medvetna om. Vi vet också att det är vinna eller försvinna, men vi är förberedda på det. 

Något mer som är speciellt med slutspel?
– TV kommer att sända matcher och det kan bli aktuellt med intervjuer och sådant. Det är killarna inte vana vid, men det är en del av grejen. Vi kommer prata om det så att alla är förberedda. 

Truppen är densamma som i gruppspelet minus Max Isaksson från Växjö Lakers som bröt ett finger gångna helgen. Ingen ersättare är inkallad.

– Tyvärr är det sådant som händer, det är synd om Max som missar slutspelet, samtidigt som vi blir av med en bra spelare. Vi möblerar om i laget och låter en annan center kliva upp i hierarkin. Vi har många spelare som kan kliva in, säger Larsson.

– Det är sjukdomstider, men i övrigt vet vi ingen som inte kommer vara med. Faller någon mer i från kan det bli aktuellt med ersättare, men det tar vi då. 

Under gruppspelet i Motala var det fint stöd från läktarhåll.

– Det är en upplevelse och jag som står på bänken hinner njuta av det där. Stämningen kring tv-pucken är speciell och det är kul att så många är engagerade! 

Vi önskar grabbarna lycka till!

– Jag har ju stuckit ut hakan och sagt att Småland ska vinna TV-pucken, men vi är ödmjuka inför det som väntar, säger Michael Larsson och skrattar. 

SLUTSPEL TV-PUCKEN

2023-11-02 14:20 Småland - Västergötland

-> Statistik TV-pucken

Jonas Gustavsson 23-10-31