Karta 169

Stora framgångar för Småland!

Vi kan summera en framgångsrik säsong för småländsk hockey med SM-guld och flera avancemang i nationella seriesystemen. ”Det är passionen och hockeykulturen i hela Småland som gör detta möjligt”, säger Gabrielle Mellqvist.

Hockeysäsongen lider mot sitt slut och Småland har haft en fantastisk vinter.

Växjö vann SM-guld, Oskarshamn gjorde bästa säsongen någonsin i SHL, Nybro gick upp i HockeyAllsvenskan, Alvesta avancerade till Hockeyettan och både Värnamo och Åseda är klara för Hockeytvåan.

Småland har tre lag i SHL, tre lag i HockeyAllsvenskan och ett lag i SDHL kommande säsong, bland annat.

– Det är fantastiskt, det är passionen och hockeykulturen i hela Småland som gör detta möjligt, säger Gabrielle Mellqvist, ordförande i Smålands Ishockeyförbund.

Svensk hockey har tre kärnvärden som bildar värdegrunden: tillsammans, passion och ansvar.

Något som Småland tagit fasta på.

– Jag vill hylla alla i Småland, små som stora föreningar, som gör detta möjligt. Det är så många som gör ett så stort och viktigt jobb, inte bara föreningarna som får rubrikerna, utan många av de mindre föreningarna. De stora lagen sätter Småland på kartan, men det är många som jobbar hårt och ger förutsättningar för framgångarna.

Smålands Ishockeyförbund jobbar också hårt för att bli ännu bättre och håller på att bygga upp en akademi för att utveckla spelare, ledare och domare ytterligare.

– Vi har tre årskullar, U13, U14 och U15, där vi skapar samlingar för att utvecklas, där det kostar en ringa summa att vara med. Vi vill att fler ska kunna ha möjlighet att vara med, utvecklas och träffa nya kompisar. Där pratar vi också om Slutsnackat, för att skapa ett bättre språkbruk både generellt och inom ishockeyn. Allt det här gör vi för att göra Småland ännu starkare, säger Mellqvist.

Jonas Gustavsson 23-04-27