Sport-Fitness

Sport Fitness är ett paketerat träningskoncept för idrottsföreningar som vill utveckla sitt träningsutbud och bredda sin målgrupp. Träningskonceptet går under samlingsnamnet Sport Fitness med idrottspecifika satsningar så som Hockey Fitness (off-ice), Floorball Fitness och Handboll Fitness.

Sport Fitness är ett gemensamt projekt mellan Skånes Ishockeyförbund, Skåneidrotten, Skånes Innebandyförbund och Skånes Handbollsförbund. 

Tanken med Sport Fitness och Hockey Fitness (off-ice) är att föreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på idrotten för första gången, men även de som vill komma tillbaka. Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten. Kanske är målgruppen föräldrar eller syskon, personer som alltid är på plats men som aldrig själva deltar i verksamheten? 

Hockey Fitness kan med fördel köras helt off-ice, för att öppna upp möjligheten för fler att testa på och njuta av hockey utan kravet på att behärska skridskoåkningen. Hockey Fitness kan även köras on-ice, med en annan målgrupp. Här sätter endast istider och fantasin gränserna.

Innehållet under träningspasset utgår från tre principer, Puls – Power – Play. Övningar med kroppen som redskap blandas med idrottsspecifika övningar. Deltagaren får upp pulsen, stärker sin kropp och får spela på ett anpassat sätt, där såväl nybörjaren som den erfarne kan spela tillsammans på ett lustfyllt sätt.

Sport Fitness ska vara ett sätt att delta i en förening och ta del av en idrott utan att välja spåret "tävla", dvs i Sport Fitness ingår inga serier eller matcher. Sport Fitness handlar om glädje och gemenskap i föreningsmiljö.

Nyfiken?

Kontakta Skånes Ishockeyförbund, info@skanehockey.se eller Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, med ett mail till sarah.jaxell@skanskidrott.se 

Senast uppdaterad: 22-12-08 av Stefan Ladhe