Bild1

U18-VM i Östersund

Juniorserier införs för tjejer

Säsongen 2023–2024 införs Regionala juniorserier för tjejer.

Svenska Ishockeyförbundet är glada och stolta över att presentera nästa steg i svensk ishockeys gemensamma dam- och flicksatsning. Till nästa säsong kommer samtliga fyra regioner (Syd, Öst, Väst och Nord) införa regionala juniorserier för tjejer.

Samtliga fyra regioner har varit väldigt positiva och drivande för att införa juniorspel på damsidan.

– Vi har smygstartat med ett nationellt slutspel under två säsonger, nu är det hög tid att etablera en väl fungerande seriestruktur för de viktiga junioråren, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Målet med att införa juniorspel på damsidan är att få en bättre utveckling för flick- och damishockeyn och vi menar att det här är nästa steg i den satsningen, fortsätter Magnus Mårtensson.

Samtliga regioner kommer till säsongen 2023–24 arrangera juniorseriespel för tjejer födda 2005–2009. Resultaten i de regionala serierna kommer ligga till grund för kvalificeringen till det nationella slutspelet.

Via en grundläggande kartläggning har Svenska Ishockeyförbundet tillsammans med de fyra hockeykontoren identifierat att cirka 1600 spelare kvalificerar sig för att spela den kommande juniorserien. Dessa 1600 är också jämnt fördelade över samtliga fyra regioner.

Nils Averfeldt 23-03-08