Cupansökningar - sanktioner

Tillstånd för deltagande och arrangemang av cup söks av föreningen i TSM (adm.swehockey.se). Detta görs av föreningsanvändaren i er förening. Kontakta din förening för att få reda på vem som har denna föreningsanvändarbehörighet.

Följande gäller för cuper, både deltagande samt arrangemang av cup:
-Vill man arrangera en cup måste man, oavsett tid på året, ansöka om tillstånd enligt Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser.

-Vill man "enbart" delta i en cup (d.v.s. ej arrangör) så behöver man inte ansöka om tillstånd om cupen spelas någon gång fr.o.m. serieavslut, eller som senast 1 april, t o m seriestart säsongen därpå.

-Vill man däremot delta i en cup som arrangeras någon gång från start för seriespel till serieavslut (eller senast 31 mars) behöver man ansöka om tillstånd, oavsett om man är arrangör eller endast vill delta i cup. Detta räknas som tid för seriespel.
Dialog krävs med Hockeykontoret om man vill arrangera eller delta i cup någon gång under tiden för seriespel.


Anledningen är att vi har alldeles för många matchflyttar under säsongen i seriespelet p.g.a. cupdeltagande, vilket leder till matcher som blir ospelade i seriespelet och till frustrerade ledare i motståndarlagen. Seriespel ska alltid gå före cupdeltagande.
Cupspel bör därför i största möjliga mån förpassas till skollov under tiden för seriespel för att inte krocka med seriematcher.

Förening som arrangerar en ej sanktionerad cup, eller förening som deltar i en ej sanktionerad cup kan ådömas påföljd enligt Svenska Ishockeyförbundets (SIF) tävlingsbestämmelser 9:7 samt enligt SIF:s stadgar.

Klicka på "Sanktionerade cuper 22/23" för att ta dig till cupansökningar som blivit sanktionerade/godkända av Hockeykontor Norr.

Senast uppdaterad: 22-11-18 av Zakarias Granlund