Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Domare Allmän

Inspirationsdag för ungdomsdomare i Leksand

Lördagen den 28 januari genomfördes en domardag för ungdomar i Leksand. Omkring 50 ungdomsdomare från Dalarnas distrikt deltog i eventet, som bland annat innehöll träff med SHL-domare, intressanta föredrag och match i Tegera Arena.

– En mycket lyckad dag, där deltagarna blev väldigt nöjda och glada, säger Conny Midér, ordförande funktionärskommittén i Dalarnas Ishockeyförbund.

Domardagen i Tegera Arena inleddes med att de omkring 50 ungdomarna hälsades välkomna av Andreas Hedbom, vd för Leksands IF, följt av en informationsstund av Dalarnas Ishockeyförbund för att skapa mer nyfikenhet och intresse.

– Vi ville inspirera ungdomarna att satsa på en karriär inom domaryrket även efter ungdomsdomartiden, så vi och våra gäster gav information bland annat om hur domarnas utbildningsstege ser ut, berättar Conny Midér.

Innan matchen gästades gruppen av en av kvällens huvuddomare, Mikael Nord, tillsammans med domarcoachen Pär-Olof Livf. Under 35 minuter fick deltagarna ställa frågor om domaryrket och hur en SHL-domare förbereder sig inför match.

Collage från domardagen i Leksand.

– Vi är mycket glada över detta fina initiativ, som innebar att många ungdomar fick chansen att få upp ögonen för hur roligt domaryrket är. Vi hoppas att fler distrikt och föreningar inspireras av Dalarna och Leksands IF och gör liknande satsningar, säger David Bergman, domaransvarig Svenska Ishockeyförbundet.

Under matchen satt hela gänget tillsammans på läktaren, där merparten var klädda i randig tröja vilket uppmärksammades av arenaproduktionen i Tegera Arena.

Med ett par ganska enkla aktiviteter blev det fokus på domaryrket i samband den här dagen i Tegera Arena. Conny Midér blev intervjuad i LIF-TV och domarnas funktionärskommitté hade en monter i entrén där intresserade fick svar på sina frågor.

– Intresse finns för att göra det här till ett årligt, och förhoppningsvis ännu större event, säger Conny Midér.

Linus Hugosson 23-02-04

 

Sverigeresan

Spelreglerna – nu som app direkt i din telefon 

Hockeyboken Startsida