Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Ishockeyns huvudsponsor

SIF Svenska Spel

Patrik Hofbauer och Tommy Boustedt

Patrik Hofbauer om förlängda hockeyavtalet: ”Därför är idrotten så viktig” 

"Igår kunde jag med glädje berätta att Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet förlänger sitt samarbete ända fram till år 2025. Jag vill se det som att vi skickar en tydlig signal om vad Svenska Spel står för: ett långsiktigt engagemang i idrotten.

För idrott är viktig på så många sätt. Den får barn och ungdomar att börja röra på sig och ha kul tillsammans. Man får känna glädjen i framgångar, men också lära sig att ta motgångar och att växa genom det. Det är sådana upplevelser som hjälper till att utveckla oss som människor – det är åtminstone min erfarenhet från åren inom hockeyn. Dessutom omges man ända från det man börjar idrotta av vuxna människor som ger av sin egen tid, som ställer upp ideellt med att stötta verksamheten i stort och smått. Det skapar förebilder, förebilder som vi behöver.

Svenska Spels sponsringsavtal genomsyras av det här sättet att tänka: Vi ser hur viktigt idrott är för samhället, hur det gör samhället starkare. Därför tror vi på långsiktighet och på att engagera oss på alla nivåer.

Tar vi hockeyn som exempel, så möjliggör vi att drygt 26 000 barn årligen kan delta i Tre Kronors Hockeyskola, där de allra minsta får prova att stå på skridskor, får känna på hur det är att hålla i en klubba. Om intresset håller i sig, så väntar Hockeyakademin lite längre upp i åldrarna, svensk hockeys utvecklingsprogram för lovande spelare. Därifrån går en röd tråd till våra folkkära hockeylandslag och Svenska Spel hjälper till att skapa förutsättningarna hela vägen.

Det var också något som Tommy Boustedt, Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare, lyfte fram när avtalet förlängdes. Han konstaterade att Svenska Spel värnar om idrotten och pekade på att långsiktigheten i vårt engagemang gör att de kan göra ishockeyn tillgänglig för fler.

VM- och OS-guld är något fantastiskt, det är något som skapar stolthet i hela landet och en riktigt skön känsla av samhörighet! Men lika viktigt är att det gör fler barn och ungdomar sugna att prova på idrott, får dem att börja röra på sig lite mer, får dem att utvecklas tillsammans. Det är den verkliga vinsten."

PATRIK HOFBAUER
vd, Svenska Spel

Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet har en lång och framgångsrik historia tillsammans där Svenska Spel varit förbundets huvudsponsor sedan 1994. 2019 tecknades ett nytt långsiktigt avtal som sträcker sig till 2025 med option på ytterligare två år. Avtalet syftar till att fortsätta utveckla hockeynationen Sverige till att vara en av världens främsta, från ungdomar och juniorer till seniorer och elit.

I början av 2000-talet såg Svenska Ishockeyförbundet ett behov av att säkerställa svensk ishockeys utveckling, både för spelare och ledare. Ett utbildningsprogram, Hockeyakademin, togs fram där hockeykonsulenter anställdes runt om i landet, vars ansvar blev att försäkra att utbildningsprogrammet implementerades i föreningar och distrikt. Då Ishockeyförbundet hade svårt att själva finansiera projektet fann man en överenskommelse med Svenska Spel som varit med och finansierat satsningen sedan start. Satsningen på Hockeyakademin har genom året givit effekt och Sverige, som är ett förhållandevis litet land, har i dag omkring 100 spelare i NHL. Hockeyakademin anses vara ett av världens bästa och mest genomarbetade utvecklingsprogram.

Sverige har vid ett flertal tillfällen arrangerat stora internationella mästerskap och kommer så att göra också i framtiden. 2022 kommer junior-VM för herrar att arrangeras i Göteborg och 2025 är det återigen dags för Sverige att stå som värd för VM för herrar. Svenska Spel är med och finansierar satsningar mot dessa två hemmamästerskap. För Svenska Spel är frågan om jämställd idrott mycket viktig. Därför finns det i avtalet med Svenska Ishockeyförbundet projektpengar som bland annat syftar till att utveckla svensk damhockey och att få unga tjejer att fortsätta spela ishockey högre upp i åldrarna. Exempel på satsningar inom ramen för samarbetet med Svenska Ishockeyförbundet: Hockeyakademin, Satsning mot hemmamästerskap 2022 och 2025, Matchfixningsfrågor, Projekt, bland annat för att stärka damhockeyn.

Mats Einarsson
Projektledare och sponsring

 

Senast uppdaterad: 22-09-07 av Administrator