Tröjan (1)
Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Varumärkesplattform

För svensk ishockey är Tre Kronor spjutspetsen som samlar, engagerar och entusiasmerar hela hockeyrörelsen och svenska folket. Tre Kronor lockar fram positiva minnen hos de flesta av oss. Någon tänker på OS-guldet 2006 i Turin. Någon annan på VM-guldet 2013 på hemmaplan och naturligtvis de senaste två årens VM framgångar. En tredje person tänker på Börje Salming. Gemensamt för dessa minnen är Tre Kronor. Sportsligt är Tre Kronor är ett av Sveriges mest framgångsrika landslag och ett av världens bästa hockeylandslag. Tre Kronor är vinnare. Det är Tre Kronor och svenska folket stolta över.

Tre Kronor finns till för våra fans, Tre Kronor är tillgängligt för alla som vill följa och komma nära Tre Kronor. Tre Kronor ligger nära det svenska folket och ska komma ännu närmre.

KOM NÄRA KRONORNA.

VISION

Bäst när det gäller.

Tre Kronors sportsliga verksamhet ska alltid sträva efter att vinna och att vara bäst när det gäller. Att vara bäst när det gäller betyder något unikt för alla i organisationen utifrån deras roll och vardag.

Det handlar om att leva varumärket, historiken och att ständigt överraska sig själv och andra. Tre Kronor ska alltid leverera. Mer värde än förväntat.

MISSION

Av svensk hockey. För folket.

Tre Kronor samlar svensk hockey. Tre Kronors uppdrag är att ständigt arbeta för att vara en spjutspets och en dynamo som ger ett nationellt och internationellt avtryck. Något för spelare och ledare att drömma om – oavsett ålder. Genom att visa upp det bästa inom svensk hockey och erhålla framgångar attraheras och samlas hela hockeysverige.

Tre Kronors viktigaste intressenter är supportrarna, det svenska folket. Allt görs, i slutänden, för dem.

Genom att vara Sveriges mest öppna landslag låter Tre Kronor alla som är intresserade komma nära varumärket och verksamheten. Tre Kronor ska därmed inspirera människor som brinner för hockey. Varje dag.

LEDSTJÄRNOR

Våra ledstjärnor: Stolt. Nära. Kraft.

STOLT

För svensk ishockey är Tre Kronor spjutspetsen som samlar, engagerar och entusiasmerar hela hockeyrörelsen och svenska folket. Sportsligt är Tre Kronor är ett av Sveriges mest framgångsrika landslag och ett av världens bästa hockeylandslag. Tre Kronor är vinnare. Det är Tre Kronor och svenska folket stolta över.

Tre Kronor är stolta över att göra saker på rätt sätt. Inom Tre Kronors organisation skyddar man inte en negativ handling, däremot står Tre Kronor upp för det man tror på, dem man lever för och det organisationen vill uppnå. Stolthet genomsyrar alla beslut och verksamheten som helhet.

Att vara stolt innebär inte bara framgångar för Tre Kronor, utan även att agera ärligt, transparent och hållbart.

NÄRA

Tre Kronor är tillgängligt för alla som vill följa och komma nära Tre Kronor. Varumärke och organisation är åtkomliga men framförallt öppna mot omvärlden. Det handlar om att tillåta andra att komma nära men också att själv vara närvarande. Tre Kronor lyssnar och tar in. Och delar med sig. Genom att vara lyhörd för samhällets utveckling, innovationer och trender, samtidigt som man är lojal och äkta mot tradition och värderingar, befäster Tre Kronor sin folklighet.

Tre Kronor är det mest öppna landslaget och ger därmed både näring till svensk ishockey, men man gör det också möjligt att komma nära verksamheten. Kort sagt: Tre Kronor när hockeyrörelsen och låter supportrarna komma nära.

KRAFT

Ishockeyn är en kraftfullt sport. Tre Kronor är en nytänkande och utmanande kraft inom den svenska idrottsrörelsen. Man är spjutspetsen inom svensk hockey och samlingsplatsen för spelare, ledare, media, sponsorer och svenska folket. Genom sitt sätt att agera bevisar Tre Kronor att man har kontroll över sin egen arena. Att vara handlingskraftig innebär att Tre Kronor tar plats och position i både diskussion och aktion. Tre Kronor är handlingskraftig och tydlig gentemot alla intressenter men framförallt inom hockeyrörelsen.

Tre Kronor är en ständig kraft att räkna med. Tre Kronor hämtar kraft från rörelsen och fansen, samtidigt som man ger tillbaka i form av ny kraft och energi.

En stolt nära kraft för svensk ishockey

VARUMÄRKESLÖFTE

Alltid nära hockeyhjärtat.

Tre Kronor har funnits på bröst- och i hjärtan sedan 1938. Sedan dess har Tre Kronor oftast levererat framgångar Och alltid passion.

Tre Kronor ligger nära det svenska folket och ska komma ännu närmre – genom att ge näring- och skapa närhet till hockeyn. Tre Kronor ger blod till hockeyhjärtat och får det att slå snabbare.

Då. Nu. Alltid.

Senast uppdaterad: 22-08-18 av Administrator