Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Pedagogiskt bildmaterial

Pedagogiskt Bildmaterial

Svenska Ishockeyförbundet har tagit fram ett pedagogiskt bildmaterial som kan användas i all förbunds- och klubbverksamhet för alla åldrar.

Vi tar till oss information på olika sätt. En del tycker att muntliga instruktioner är lättare att ta till sig, andra tycker att skrivna instruktioner fungerar bäst, en del vill att någon visar fysiskt, eller genom att få information via synintryck och bilder

Om vi i vår verksamhet i största möjliga mån använder oss av både tal, att fysiskt visa, skrift och bild när vi informerar så skapar vi en verksamhet som blir ännu mer tillgänglig för alla.

I boxen finner du:

  • En hopvikbar whiteboardtavla
  • 67st magnetiska bildkort som kan fästas på whiteboardtavla
  • Whiteboardpennor
  • Instruktioner

Instruktioner

Använd bilderna i situationer som förtydligande stöd mellan ledare och spelare vid planeringsmöten, träningstillfällen, inför och under match eller cup och träningsläger etc.

Bläddra gärna igenom kortlekarna och se över vad alla korten föreställer - det finns kort som symboliserar utrustning, samling, paus, mellanmål, tränare och övningar mm.

Använd bilderna som stöd vid genomgång/instruktion genom att sätta upp dem på en whiteboard i den ordning aktiviteterna kommer att genomföras. Whiteboarden kan sedan stå framme som stöd, till exempel vid rinksidan under träningen då spelaren enkelt kan åka förbi för att uppdatera sig om kommande aktivitet. Snart upptäcker ni att det pedagogiska bildmaterialet hjälper till att skapa en tydligare verksamhet som i sin tur ger fler trygga spelare med stärkt fokus på sporten.

Det går även att ladda hem ett pedagogiskt bildmaterial på vår hemsida klubbmaterial.swehockey.se. Dessa bilder kan användas för att stärka budskapet vid mejlutskick till spelare och vårdnadshavare, till exempel gällande packlistor inför cup- och träningsläger.

Du beställer här

Lycka till!

Senast uppdaterad: 23-12-10 av Stefan Ladhe