Puckar (1)
Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Tillstånd

Nationellt

Tillstånd kan endast beviljas för match mellan föreningar. Alla föreningslag som avser delta i match, cup eller turnering, Tillstånd för nationell match samt deltagande i cuper och turneringar ansöks om i TSM.

Godkända föreningsgemensamma snedstreckslag i seriespel kan delta i cuper eller turneringar om arrangören så tillåter. Sammansatta lag utöver snedstreckslag ska bestå minst av 75 % egna spelare. Föreningslag som har färre än 75 % egna spelare i laget måste ha ett samarbete med det egna SDF:et.

För mer information se Tävlingsbestämmelserna § 8:1.

Internationellt

Vid internationella matcher ska tillstånd sökas oavsett tidpunkt för matchen och detta gäller även match i vilken utländska spelare som till exempel NHL-spelare ska delta.

Tillstånd ska ansökas om i TSM fyra veckor före match och expeditionsavgift erläggs genom varukorgen. Tänk på att ange utförlig information om de utländska laget som kommer till spel alternativt den turnering ni reser till. SDF ska med av- eller tillstyrkan omgående sända ansökan vidare till SIF som beslutar i ärendet.

Det åligger arrangerande förening att säkerställa att inbjudna lag har tillstånd från sitt landsförbund och är försäkrade.

För mer information se Tävlingsbestämmelserna § 8:2.

Manual för tillståndsansökan i TSM
Gjensidige – försäkring

Senast uppdaterad: 23-09-01 av Stefan Ladhe

Sverigeresan