TKH Kull
Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Tre Kronor Hockeyskola (TKH)

Tre Kronors Hockeyskola är Svenska Ishockeyförbundets verksamhet för de yngsta barnen. Fokus är på att lära sig åka skridskor för att sedan prova på spelet med puck och klubba. Vi ser att första steget in till ishockeyn ska vara enkelt, barn ska kunna komma som dom är med skridskor, hjälm med galler och ett halsskydd eller krage som skyddar halsen. Full utrustning ska inte vara ett krav.

Tre Kronors Hockeyskola handlar om att ha kul och under lekfulla former ge barn möjligheten att lära känna ishockeyn som förhoppningsvis föder ett intresse som varar hela livet! Vi vill att alla barn, flickor som pojkar 5 år och äldre, ska känna sig välkomna i verksamheten.

Första steget in till hockeyn ska även vara lätt för de som vill engagera sig som ledare. För oss är inte tidigare ishockeyerfarenhet något krav utan de viktigaste är hur du är som individ, hur du möter barn och ditt ledarskap. Därför uppmanar vi föreningar att titta lite bredare när nu rekryterar ledare till er hockeyskola. Ungdomar, föräldrar och kvinnor är målgrupper vi ser som potentiella ledare. Med det sagt är vi självklart också väldigt glada när de som tidigare spelat hockey själva vill ge tillbaka till verksamheten som ledare.

För att ni som förening och era ledare ska ha en stadig grund att stå på, med rätt kunskap för att möta målgruppen finns en en-dagars utbildning som administreras av ert närmaste Regionförbund. Under utbildningen får ledarna allt ifrån praktiska kunskaper att använda på isen till kunskap om vilken typ av ledarskap som ska ligga till grund för verksamheten.

Svenska Ishockeyförbundet har genom åren sett stora positiva effekter i de föreningar som har en specifik grupp för flickor. De föreningar som erbjuder flickor egen istid alternativt en egen del av isen har lättare att behålla dem i verksamheten när det senare ska bildas lag. Tillsammans med föreningarna runt i landet har Svensk ishockey jobbat fram gemensamma mål 2030, alla flickor som vill spela ishockey oavsett var i landet de bor, ska ha möjlighet att spela i homogena flicklag.

Tre Kronors Hockeyskola är en del av Svenska Ishockeyförbundets projektstöd 2023.
Nytt för 2023, föreningen behöver inte göra en ansökan i idrottonline för att delta.
Anmälan till för att din förening ska delta i Tre kronors hockeyskola sker till ditt Regionförbund, föreningsutvecklarna på respektive hockeykontor eller till ingela.asplund@swehockey.se
Meddela vem som är ansvarig för TKH flick respektive TKH pojk till ditt hockeykontor eller Ingela Asplund.  
Respektive Regionförbund kommer gå ut med mer information gällande TKH utbildning och TKH paket.

Det här får föreningen vid deltagande på TKH:

 • Obligatorisk utbildningsdag i TKH för 4st ledare (två för flickgruppen och två för pojkgruppen). Regionförbundet bjuder in till en utbildningsdag
 • TKH 2 – uppföljningsträff
 • Träningströjor i fyra färger
 • Ledartröjor
 • Blå lightpuckar.
 • Digital anmälningsfunktion på föreningens TSM-sida.
 • Tryckta och digitala utbildningsmaterial.
 • Ett kommunikations kit med fysiska och digitala verktyg.
 • Marknadsföringsstöd.
 • Stöd och hjälp vid frågor och funderingar.

Det här gör föreningen:

 • Meddelar sitt Regionförbund att man vill delta.
 • Planera er verksamhet: sprid information till målgruppen, rekrytera ledare, lägg upp information om er hockeyskola i TSM.
 • Skicka fyra ledare på utbildning, varav två för er flickgrupp och två för er pojkgrupp.
 • Återrapportera Tre kronors hockeyskola i IdrottOnline. 

Marknadsföring:

För att nå ut på bästa sätt har vi tagit fram ett digitalt marknadsföringskit som ni som förening kan använda er av. Ni hittar materialet på:

https://klubbmaterial.swehockey.se

Lösenord: klubbmaterial 

Anmälningssida:

För att göra anmälan till TKH enkel och för att ni som förening lättare ska kunna hålla koll på hur många barn som kommer till er verksamhet samt senare under säsongen säsongsregistrera dem i TSM, erbjuder vi er att använda https://trekronorshockeyskola.se/

För att er hockeyskola ska bli synlig på hemsidan ska ni lägga upp er hockeyskola i TSM. I mitten av maj släpper vi den nya uppdaterade hemsidan och ni kan då lägga upp er hockeyskola.

Vid frågor kontakta:

Ingela Asplund, ingela.asplund@swehockey.se

Senast uppdaterad: 24-01-08 av Stefan Ladhe