Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Anders Larsson (1)

Anders Larsson: Nytt tioårs-avtal mellan SIF och SHL stärker ishockeyn

Låt mig mycket prosaiskt meddela en väldigt glad nyhet: att ett extra förbundsmöte på torsdagskvällen bekräftade att avtalet mellan Ishockeyförbundet (SIF) och Svenska Hockeyligan (SHL AB) är förlängt till 2030.

Det innebär att förbundet och bredden tillförs resurser för den vidare utvecklingen av svensk ishockey, på över 200 miljoner kronor.

Jag brukar få gliringar ibland för att jag ofta använder uttrycket ”tillsammans”, och påpekar hur viktigt det är att alla parter inom svensk hockey jobbar ihop för att utveckla den sport vi alla älskar och brinner för.

Jag kan ta den kritiken och till och med skratta åt den: det är ju bra att de som kritiserar har förstått vad jag menar. Jag vet att jag är rätt ute.

Tillsammans är ett bra ord.

Riktigt bra, faktiskt.

Det här avtalet bevisar hur viktigt samarbete är. Särskilt nu i det krisläge som drabbar också vår sport, så visar det sig ju hur viktigt det är att vi är samlade i svensk hockey. När det som mest behövs, då kan vi samlas kring ett långsiktigt avtal som innebär lugn och ro på hockeyfronten under lång tid framöver. Tid vi behöver för att, ja, just det, tillsammans ytterligare utveckla ishockeyn.

SHL kan lösa de problem som pandemin medfört och skriva långsiktiga kommersiella avtal för att säkra sina inkomster och sin verksamhet som en av världens bästa hockeyligor.

Administrator 01-01-01

 

Sverigeresan

Spelreglerna – nu som app direkt i din telefon 

Hockeyboken Startsida