Föreningsbesök

I min roll som hockeyutvecklare arbetar jag primärt mot ledarna ute i föreningarna. Mycket av mitt arbete ute i föreningarna handlar om att hjälpa till att optimera utvecklingsmiljön för spelare och ledare.

För att ge era spelare möjlighet att utvecklas på bästa sätt är det viktigt ATT ni har en tydlig plan kring planering och genomförandet av er verksamhet. Det behöver finnas en tydlig plan för VAD ni väljer för innehåll i er verksamhet och en medvetenhet kring HUR ni förhåller er till er tränings- och tävlingsplanering och vilken pedagogik (ledarbeteenden) ni använder er av.

På svenska ishockeyförbundets tränarutbildningar utbildar vi tränare i goda ledarskapsbeteenden såsom att ge relevant feedback, där vi sätter människan i fokus, ger alla en chans att utvecklas samt är inkluderande. Faktorer som också är grundläggande för att skapa en utvecklingsmiljö där våra spelare utvecklas i sin takt utifrån sina förutsättningar och behov. Det leder till att fler spelare upplever glädje, trygghet, samhörighet och känner sig kompetenta.

Vill ni ha hjälp i er förening med att optimera er utvecklingsmiljö för era spelare och ledare utifrån era behov, tveka inte att höra av er till mig för att boka in ett besök.

 

Senast uppdaterad: 24-06-03 av Anton Wallgren
Fagge.2
Patrik Fagerlund Hockeyutvecklare