Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Sif Blå Nyhet 800

Svenska Ishockeyförbundet kommenterar: ”Väldigt glada över dagens besked”

Idag presenterade IIHF och NHL tillsammans med spelarfacket NHLPA att NHL-spelare tillåts delta vid OS 2026 och 2030. Dessutom ska Tre Kronor möta Kanada, USA och Finland i en NHL-turnering i februari 2025.

Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson kommenterar OS-beskedet:

– Från svensk ishockey är vi väldigt glada över dagens besked, som kommer efter konstruktivt arbete mellan IIHF, IOK, NHL och spelarfacket NHLPA. Nu är vi tillbaka till önskade förutsättningar, med de allra bästa spelarna på plats för att göra upp om OS-guldet, för första gången sedan 2014. Vi vet hur mycket det här betyder för spelarna, och som hockeyälskare välkomnar jag dagens besked, inte minst med tanke på att Olympiska Spelen i fråga avgörs i Europa, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

Läs mer på NHL.com

Samtidigt meddelade NHL, spelarfacket NHLPA tillsammans med nationsförbunden för Sverige, Finland, Kanada och USA, att det i februari 2025 kommer att arrangeras en 4-nationsturnering med NHL-spelare i Nordamerika. ”NHL 4 Nations Face-Off” kommer att spelas mellan 12–20 februari i två nordamerikanska städer.

– Vilken supervår vi har att vänta 2025, med först Beijer Hockey Games, tätt följt av NHL 4 Nations Face-Off och hockey-VM på hemmaplan i Stockholm och i Herning i maj. Det här blir en magisk hockeyvår, där vi får se våra allra största hockeystjärnor dra på sig Tre Kronor-tröjan. Det kommer att skapa passion och engagemang. Att NHL 4 Nations Face-Off kommer att arrangeras har föranletts av förhandlingar mellan NHL, NHLPA och de deltagande länderna, och vi är mycket glada över att det blir av. Vi ser det här som mycket positivt för intresset för ishockey och för vårt hemma-VM i Stockholm, säger Anders Larsson, ordförande Svenska Ishockeyförbundet.

– Otroligt härliga besked om NHL 4 Nations Face-Off och OS. Det här är spelarna och supportrarna värda efter att ha väntat sedan 2016 på att få se de allra bästa spelarna i landslagen. Vi är redo. Det blir en fantastisk hockeyvår 2025 med Beijer Hockey Games, NHL 4 Nations Face-Off och VM i Stockholm, säger Sam Hallam, förbundskapten Tre Kronor.

Linus Hugosson 24-02-02