Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
MSD Webb

Tre Kronor besökte Lekterapin på Linköpings Universitetssjukhus

I samband med att Tre Kronor spelade Finnkampen i Linköping, genomfördes ett sjukhusbesök tillsammans med Min Stora Dag.

Tre Kronor-spelarna Linus Johansson, Oscar Fantenberg, Joakim Nygård och Victor Ejdsell besökte lekterapin på Linköpings Universitetssjukhus, där ett drygt 20-tal familjer mötte upp för en timme med mycket glädje, skratt och lek.

 

Spelarna hade med sig presenter i form av Tre Kronor supporterartiklar, där framför allt supporterhänderna var hett villebråd. Naturligtvis fick de barn som önskade, dessa signerade av spelarna på plats.

 

– Det var kul att se glädjen hos barnen som var på lekterapin medan vi var där. För oss som hockeyspelare och representanter för Tre Kronor känns det givet att göra detta och jag hoppas att familjerna som var på plats fick en bra eftermiddag och ett skönt avbrott i en vardag som annars kan vara ganska jobbig, säger Linus Johansson, forward i Tre Kronor och lagkapten i Färjestad BK.

 

Från Linköpings Universitetssjukhus och personalen på lekterapin var besöket från Tre Kronor varmt emotsett.

 

– Det är en speciell händelse för barnen och tonåringarna att få möta sina idoler. En positiv upplevelse, ett avbrott i deras vardag och sjukdom som kan betyda mycket, hälsar personalen på lekterapin.

 

Tre Kronor och Min Stora Dag har under flera år arrangerat träffar tillsammans och har sedan starten av 2024 ytterligare intensifierat sitt samarbete. Tre Kronor är numera kampanjpartner till Min Stora Dag.

Gustaf Douhan 24-05-22