Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Ishallar

Projekt 21 – energieffektivisering ishallar

Svenska ishockeyförbundet presenterar här 21 lönsamma energisparförslag för landets drygt 360 ishallar.

Med hänsyn till situationen i vår omvärld och de ekonomiska följdverkningarna initierade Svenska Ishockeyförbundet under hösten 2022 ett arbete med att utforma rekommendationer med syftet att bidra till minskad energianvändning och bättre miljö, utan att för den sakens skull inskränka på driften av svenska ishallar.

De tio första åtgärdsförslagen presenterades i slutet av november 2022 och har nu kompletterats av återstående elva, som samlas under det gemensamma namnet ”Energieffektivisering Ishallar – 21 lönsamma energisparförslag”.

– Vi är väldigt glada att kunna presentera hela publikationen och hoppas att det arbetet som vi gjort kommer till användning och ger resultat i så många ishallar som möjligt. Nu när säsongen börjar lida mot sitt slut är det perfekt tillfälle att se över dokumentet och genomföra ett eller flera av åtgärdsförslagen, säger Simon Stigenberg, anläggningsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet.

Frågan om energisparande åtgärder är ständigt aktuell och har diskuterats i olika sammanhang under vintern. Senast under förra veckan på det nationella evenemanget Träffpunkt Idrott, deltog Simon Stigenberg i ett panelsamtal på temat ”Hur har elpriserna påverkat idrotten i Sverige från norr till söder”.

– Vi hade mycket givande dagar i Göteborg och det är kul att höra om hur uppskattad första delen av Energieffektivisering ishallar har varit. Många har frågat om den färdigställda publikationen och det verkar som att arbetet än så länge varit uppskattat, avslutar Simon Stigenberg.

Åtgärdsförslagen/rekommendationerna i dokumentet är framtagna av Svenska Ishockeyförbundets Anläggningskommitté i samarbete med Energi- & Kylanalys AB (EKA) och Nima Maskin samt med ekonomiskt stöd från Riksidrottsförbundet (RF).

Hela publikationen finns att läsa här

Gustaf Douhan 23-03-16