Huvudsponsor Svenska Spel

Tomas Larsson vann frågesporten

Det blev omval över hela linjen när Kamratföreningen Hockeyjournalisterna höll årsmöte på Gröne Jägaren på söder i Stockholm.

Vår ordförande Hasse Andersson, Bjästa, fick förnyat förtroende över ett år och Bengt Persson, Gävle och Niklas Öberg, Lidingö omvaldes för två år av årsmötet. Persson fortsätter som sekreterare och Öberg som ledamot.

Förutom de nämnda består styrelsen av Kjell Nilsson, Stockholm och Alf Karlsson, Lomma.

Årsmötet beslutade att årsavgiften hälls oförändrad, det vill säga 200 kronor, vilket är samma belopp som vid föreningens bildande 1991.

På den efterföljande kamratfesten på restaurang Gröne Jägaren var det hög stämning under hela lördagskvällen. Som vanligt serverades god mat och dryck samtidigt som diskussionens vågor gick heta över bordet.

Som traditionen påbjuder ”serverades” också den populära frågesporten och då blev det knäpptyst runt bordet.

Niklas Öberg, rutinerad frågesportredaktör, var anstiftare av kvällens frågor. Stor koncentration bland festdeltagarna och tystnaden stördes bara av lite gnälligt mummel över svårighetsgraden.

Tomas Larsson kallades upp till det digra prisbordet först som populär segrare. Larsson visade upp ett stort hockeykunnande och prickade i åtta rätt av tio frågor.

- Jag var lite osäker på ett par frågor, så där chansade jag. Och det blev ju till en vinst efter alla år, sa Larsson glatt i segertalet.

Ordförande Andersson utsåg Alf Karlsson till frågesportsgeneral på kamratfesten 2024.

16 medlemmar deltog i festen.

 

BENGT PERSSON

Stefan Ladhe 23-02-17

 

Hockeyboken 2022/2023