Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
TV P Slutspel 24
Elin Granebrandt

Stockholms Ishockeyförbund arrangerar TV-puckens finalspel 2024

Svenska Ishockeyförbundet presenterar idag Stockholms Ishockeyförbund som arrangör av TV-puckens finalspel 2024.

– Vi är väldigt glada och stolta över att TV-pucken kommer spelas i Stockholm. För oss är detta en viktig pusselbit i resan mot ishockey-VM för herrar i Stockholm 2025, säger Mathias Tegnér, ordförande Stockholms Ishockeyförbund.

Detta är 16:e gången som Stockholms Ishockeyförbund arrangerar TV-puckens finalspel, och den första sedan 2008. Spelplats blir Renew Arena i Upplands Väsby mellan 31 oktober och 3 november 2024.

– Arrangemanget kommer bli en hockeyfest utan dess like, säger Mathias Tegnér, ordförande Stockholms Ishockeyförbund. Vi är otroligt nöjda med att vi ska arrangera finalspelet ihop med Väsby IK HK.TV-pucken för med sig ett härligt fokus på ungdomshockeyn och förhoppningsvis allt det vackra med ishockeyn.

– Vi ser verkligen fram emot att stå som värd för en sådan hockeyfest tillsammans med Stockholms Ishockeyförbund, säger Väsby Hockeys ordförande Cecilia Bergström.

– Vi är mycket glada över att TV-pucken ska arrangeras av Stockholms Ishockeyförbund. Det är en av de finaste och mest traditionstyngda turneringarna i svensk ishockey, och vi är övertygade om att Stockholm kommer att leverera ett utmärkt evenemang för både deltagare och publik, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

– Väsby är stolta över ishockeyn i vår kommun och jag är glad över att som värdkommun få välkomna spelare och ledare från hela Sverige när TV-pucken 2024 ska avgöras. Jag hoppas att många Stockholmare och andra besökare tar chansen att se turneringen på plats och bidra till att det blir en riktig folkfest säger Andrea Möllerberg, ordförande för kultur- och fritidsnämnden Upplands Väsby Kommun.

TV-pucken är en av hockey-Sveriges mest klassiska turneringar. Ungdomsturneringen som samlar många duktiga 15-åriga flick- och pojkspelare i Sveriges 22 hockeydistrikt, har pågått årligen sedan 1959 med direktsändningar i SVT. Sedan 2019 deltar även tjejer i TV-pucken.

Gustaf Douhan 23-11-04