Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Sif Gul Nyhet 800

Hockeyettan: Forshaga IF beviljas elitlicens, Grästorps IK tackar ja

Svenska Ishockeyförbundet informerar om processen kring Hockeyettan 2024/2025.

Grästorps IK har tackat ja till spel i Hockeyettan

När Skövde IK begärdes i konkurs i början av juni uppstod en vakant plats i Hockeyettan inför säsongen 2024/2025. Grästorps IK meddelade under måndagskvällen att man tackat ja till platsen i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

Nu inleds prövning av Grästorps IK i Hockeyettans licensnämnd.

Licensnämnden

Licensnämnden meddelade under måndagen sitt beslut till Forshaga IF att godkänna elitlicens för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

Det återstår att pröva licensen för IK Pantern och Grästorps IK. Beslut meddelas så snart prövningen är genomförd.

Serieindelning och spelschema för Hockeyettan

Därmed är 36 lag kvalificerade för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025. Ytterligare fyra lag har ej fått elitlicensen beviljad, vilket de har fram till den 19 juli på sig att överklaga. Fram till dess kommer inga ytterligare lag att tillfrågas om uppflyttning till Hockeyettan.

Därefter behöver serieindelning samt spelscheman göras om utifrån de nya förutsättningarna.

Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen Hockeyettan är överens om att målet är att ha 40 lag i Hockeyettan. Vid eventuella vakanta platser kommer de tredjeplacerade lagen i kvalserierna till Hockeyettan 2023/2024 att tillfrågas, men inte de fjärdeplacerade lagen.

Treorna i kvalet till Hockeyettan 2023/2024 är i rangordning 1) KB 65 2) Malungs IF 3) Värmdö HC.

Ny serieindelning med tillhörande spelschema kommer att presenteras i augusti 2024. Seriestarten planeras fortfarande till den 22 september 2024.

– Vi har en ambition att göra så få förändringar som möjligt mot det spelschema som redan publicerats, men justeringar kommer att vara nödvändiga när vi har alla förutsättningar och lag klara, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet.

De lottade serierna med tillhörande spelschema som kommunicerats har satts på paus och dolts från stats.swehockey.se för tillfället.

– Vi har genom processen haft en öppen dialog med ligaorganisationen Hockeyettan, där vi gemensamt har strävat mot målet att få allt klart så fort som möjligt. Tävlingsutskottet har alltid målet inför varje ny säsong att vara ute i så god tid som möjligt med lottningar av våra serier. I år har det av olika anledningar dröjt med Hockeyettans serieindelning och spelschema, och vi behöver fortfarande invänta överklagandeperioden, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska Ishockeyförbundet.

Stefan Ladhe 24-07-09