Huvudsponsor Svenska Spel
Joel Lassinantti
Simon Eliasson/Bildbyrån

Joel Lassinantti - ny rekordinnehavare för antalet hållna nollor

I samband med lördagens 1-0-vinst för Luleå, i kvartsfinalserien mot Växjö, noterades målvakten Joel Lassinantti för sin 46:e nolla i karriären i SHL- & slutspelssammanhang. Med det är han etta på listan över flest antal nollor i Sveriges högsta serie på herrsidan. 

– Känslan var främst att jag var glad över att vi vann, men nu i efterhand så är det väldigt roligt att jag har lyckats slå rekordet. Det är många som har varit på mig och påmint mig om det, så nu kan vi ta det till handlingarna, säger Joel.

Skådeplatsen och sammanhanget för att ta rekordet kunde han knappt ha valt bättre själv. En fullsatt hemmaarena i en slutspelsmatch, där hans eget lag vinner matchen med 1-0.

– Just nu känns det inget extra speciellt, men jag kan tänka mig att när jag tänker tillbaka på dagen senare i livet kommer jag nog ha en bra känsla kring att det var på hemmaplan inför ett fullsatt och kokande Coop Norrbotten Arena.

Hur är det att hålla nollan i en vinst med 1-0?
– Drömmen för en målvakt. Det är ofta tajta och jämna matcher, så då känner man att man har haft en stor delaktighet i det.

Den tidigare rekordinnehavaren, som på slutet har varit delad innehavare tillsammans med Joel, var Stefan Liv. En målvakt som Joel har haft som stor inspiration under sin uppväxt.

– Det känns lite overkligt. Han var en stor inspirationskälla när jag var yngre. Han var, som jag kom ihåg det, en riktigt stor matchvinnare som kunde hjälpa laget till att vinna matcher. Det är det jag vill vara för mitt lag också.

Med sina blott 30 år har Joel ett antal år kvar på den absolut högsta nivån. Men när han får frågan om han har några andra mål beträffande invididuella utmärkelser eller rekord, kommer svaret blixtsnabbt.

– Nej, jag har inga sådana mål, utan jag vill bara hjälpa laget till att vinna matcher.

Gustaf Douhan 23-03-20

 

Hockeyboken 2022/2023