Luleå Mästare 2024

Luleås Jenni Hiirikoski med SM-pokalen.

Bildbyrån/Simon Eliasson

Luleå/MSSK suveräna svenska mästare

För sjätte (!) året i följd står Luleå/MSSK som svenska mästare. Detta efter seger med 3-0 i SM-finalen mot Modo Hockey.

Det var nästintill fullsatt i hemmaarenan Coop Norrbotten Arena, 5850 åskådare, när Luleå/MSSK bärgade klubbens sjätte raka SM-guld. Detta efter seger med 4-2 i tredje finalmatchen mot Modo.

Anna Kjellbin visade vägen med sitt 1-0 drygt två minuter in i matchen. Adela Sapaovalivova kvitterade för Modo knappt fyra minuter in i andra perioden, och matchen stod och vägde. Då klev Petra Nieminen och Linnea Johansson fram för hemmalaget, som ryckte åt sig en tvåmålsledning inför tredje perioden. Wilma Sundin skapade lite spänning med sitt reduceringsmål efter 9:34, och Modo plockade ut målvakten i slutminuterna för att jaga kvittering. Men istället punkterade Jenni Hiirikoski matchen med sitt andra slutspelsmål.

Guldfesten kunde inledas!

Att SM-guldet var rättvist går ej att diskutera. Luleå/MSSK vann nio raka matcher i slutspelet, och det efter en grundserie då man plockade 96 av 108 poäng och hade plus 111 i målskillnad...