Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Region Norr

Region Norr Ishockeyförbund

Sedan maj 2021 är Region Norr Ishockeyförbund igång med operativt arbete mot regionens distriktsförbund: Jämtland-Härjedalen, Medelpad, Norrbotten, Västerbotten och Ångermanland.

Zakarias Granlund är regionchef.

– Utöver mig så har vi Nils Averfeldt, som är ansvarig för utbildning och även behjälplig för distriktslag. Vi har Simon Parkman som är ansvarig för tävlings-, funktionärs- och disciplinfrågor. Sedan har vi Johan Åström som jobbar med föreningsutveckling, medan Ingela Asplund är utlånad till Svenska Ishockeyförbundet. Johan sitter uppe i Boden och är ansvarig för den norra delen av regionen, medan Ingela sitter i Sundsvall och har ansvar för föreningsutveckling i södra delen och vi övriga sitter i Umeå.

Sedan starten av säsongen 2023/24 har regionförbundet även två hockeyutvecklare: Niklas Dahl och Pär Styf.

Ansvarsområdena på det regionala ishockeyförbundet är tydliga. Vid utbildningsfrågor är det Nils Averfeldt som ska vara föreningarna till hjälp. Gäller det tävlingsfrågor är det primärt Simon Parkman som föreningarna ska vända sig till och gäller det frågor där föreningar behöver stöttningar och guidning så står föreningsutvecklare Johan Åström till förfogande.

– En extrem fördel som vi har är att vi har någon som är anställd för respektive område. Nu kan vi hjälpa föreningarna och distrikten med vår specialkompetens. Det är en otrolig styrka, säger Zakarias Granlund.

Vilken är er främsta uppgift?
– Vår främsta uppgift är att stödja föreningarna, helt enkelt. Vi ska hjälpa föreningarna på ett bra sätt och ge alla föreningar, oavsett storlek, bästa möjliga stöd, säger Granlund.

Nils Averfeldt fyller i:

– Vi jobbar nära föreningarna och kan stötta dem i deras specifika frågor. Vi försöker verkligen vara lyhörda. Det är svårt att ge alla precis vad de vill ha, men vi försöker så gott vi kan. Svensk idrott bygger på ideell verksamhet och det är dem vi vill finnas till för.

En av de som jobbar allra närmast klubbarna på det regionala ishockeyförbundet är föreningsutvecklarna Johan Åström och Ingela Asplund (för tillfället tjänstledig för att jobba med liknande uppgifter på Svenska Ishockeyförbundet).

– Klubbarnas behov och utmaningar ser så klart väldigt olika ut beroende på om det är en inlandsförening eller en SHL-klubb längs kusten. Utifrån det stöttar vi föreningarna utifrån deras behov där mycket för oss handlar om att driva på verksamheten, säger Asplund.

Kan du ge något konkret exempel på hur ni jobbar mot föreningarna?
– Till exempel har vi jobbat med Kramfors-Alliansen, där vi haft möten med styrelsen och utifrån deras önskningar och våra tips haft en ledarträff med föreningens ledare, vilket de inte hade haft på flera år. I Kramfors hade vi även en föräldraträff, där vi diskuterade vikten av att vara en bra idrottsförälder, berättar Asplund.

Text: Rasmus Kågström

Kontakt

Region Norr Ishockeyförbunds hemsida

Instagram

Facebook

Linus Hugosson 23-09-26

Beijer Hockey Games