Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Region Väst

Region Väst Ishockeyförbund

Region Väst Ishockeyförbund kom igång med operativ verksamhet säsongen 2021/22. Regionförbundet jobbar mot föreningarna som tillför distriktsförbunden Dalarna, Gästrikland, Hälsingland, Värmland, Västmanland och Örebro.

På frågan om vilken som är regionförbundets främsta uppgift svarar regionchef Henrik Löfsäter att stötta föreningarna och vara behjälpliga i alla olika typer av frågor och utmaningar som kan dyka upp. 

– Men också att vi är den naturliga länken mellan Svenska Ishockeyförbundet och våra föreningar. Utöver det har vi också en otroligt viktig uppgift i att samverka och koordinera insatser tillsammans med alla de ideella som finns i våra distrikt såsom i kommittéer och styrelser, säger Löfsäter och P-A Johansson fortsätter:

– Det är jätteviktigt att vi värnar om det ideella engagemanget och behåller den lokala förankringen. Det finns otroligt mycket kompetens ute i våra distrikt som vi måste ta vara på även i fortsättningen. 

Laguppställningen för regionförbundet

Regionförbundets operativa del har följande laguppställning: Henrik Löfsäter som är ansvarig, P-A Johansson och Maria Folmerz Andersson som jobbar med tävlingsfrågor och administration av serier och Lisa Ahlström och Per Ängvald som jobbar som föreningsutvecklare, Lisa med de södra distrikten och Per med de norra. Senaste tillskottet är Jan Ingman, som anställdes i juli som hockeyutvecklare.

Den geografiska spridningen på personalen är i princip över hela regionen.

– Jag och Henrik utgår båda från Örebro, Maria från Borlänge/Säter, P-A från Karlskoga, Per från Söderhamn och Jan från Karlstad, så vi är relativt utspridda och arbetar alla till stor del hemifrån vilket innebär att vi inte har något fysiskt kontor, säger Lisa Ahlström och fortsätter:

– Men vi hörs ofta och jobbar trots avstånden nära varandra, vi har också möten varje vecka för att stämma av vad som hänt och händer framåt. Eftersom vi ännu inte har ’en anställd person per område’ så blir det också mycket samverkan för att hjälpas åt och underlätta i kontakt och information gentemot föreningarna i alla frågor.  

Vem ska föreningarna kontakta i olika frågor?

– Är det tävlingsfrågor är det P-A eller Maria man kontaktar, men är man osäker kan man alltid kontakta mig eller Per, alltså sin föreningsutvecklare, så hjälper vi dig vidare. Det är så olika vart olika frågor ska, en del ska exempelvis ställas direkt till Svenska Ishockeyförbundet medan andra kanske ska till RF-SISU, så för att det inte ska bli rörigt för föreningen att själva hålla koll på det har vi sagt att de alltid kan kontakta oss för vidare hjälp, säger Lisa Ahlström och avslutar:

– För oss är det viktigaste att det är tydligt för föreningarna att det finns någon att kontakta oavsett vilka frågor eller problem som dyker upp och att de känner att de får den hjälp de behöver.

Kontakt

Region Väst Ishockeyförbunds hemsida

Instagram

Facebook

Linus Hugosson 23-09-26