Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
SUHL
SUHL

Svenska Universitetshockeyligan blir en del av Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Universitetshockeyligan, SUHL, har under flera år tävlat i ishockey under egen flagg. Till säsongen 2023/2024 gör man emellertid en nystart och tar plats under Svenska Ishockeyförbundets paraply.

Seriepremiären i SUHL, som drivs och organiseras av Svenska Universitetshockeyföreningen, äger rum i Göteborg på lördag, när Chalmers Blue McRangers möter HKL Make Believes från Linköping. Matchen, som genomförs under Akademiska Spelen, är den första av totalt 21 matcher som spelas i ligan under säsongen.

SUHL har spelats under många år, men nu har ligan valt att ta ytterligare ett kliv i sin organisering och införlivas under Svenska Ishockeyförbundets paraply.

– Det känns kul och spännande med den här ligan och deras ambition framåt. Kan vi få fler spelare att stanna kvar i sporten, och samtidigt kombinera det med en bra civil utbildning, är det en vinst för alla, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

– Det är fantastiskt att äntligen få presentera den här ligan som vi jobbat med under lång tid och ta svensk universitets- och högskolehockey till nästa nivå. Vi vill också rikta ett stort tack för det stöd vi fått från Svenska Ishockeyförbundet och Sveriges Akademiska Idrottsförbund i den här satsningen, tillägger Olivér Daoda, ordförande i Svenska Universitetshockeyföreningen tillika doktorand på KTH.

Ligan kommer till säsongen 2023/2024 bestå av sju lag, från Chalmers i Göteborg, Linköpings Universitet, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, Uppsala Universitet, Jönköping University, Linnéuniversitetet iVäxjö och Lunds Universitet. 

Svenska Universitetshockeyligan genomförs i samverkan med Sveriges Akademiska Idrottsförbund (SAIF)

För mer information, gå in på studenthockey.se. Spelschema och resultat hittar du på stats.swehockey.se.

Premiärmatchen mellan Chalmers Blue McRangers och HKL Make Believes visas på svenskhockey.tv och du ser sändningen här.

Gustaf Douhan 23-09-29