Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
1920X1080 2025 IIHF ICE HOCKEY WORLD CHAMPIONSHIP STOCKHOLM KONCEPT

2025 Ishockey VM ska skapa Puls utanför arenan

Med 1,5 år kvar till 2025 Ishockey VM i Stockholm och Herning har teamet bakom världsmästerskapen avslöjat logga och grafisk profil för mästerskapet. VM 2025 organisationen har valt Oh My, som huvudbyrå och tillsammans har de tagit fram Puls. 

I maj 2019 kom beskedet från Internationella ishockeyförbundet (IIHF) att Sverige tillsammans med Danmark får äran att arrangera 2025 Ishockey VM. Förberedelserna är i full gång och nu är det klart vilken byrå som kommer att ha huvudansvaret för marknadskommunikationen.  

– Vi har arbetat länge tillsammans och har en gemensam ambition om att bygga en magisk upplevelse i arenan, men också en hockeyfest som sprider sig utanför ishockeyrinken, både i Stockholm och i Herning. Genom Oh My får vi en helhetslösning för all kommunikation – från strategi och grafisk profil till kampanj och PR, säger Tony Wiréhn som är VD för VM 2025 bolaget. Första steget är den grafiska profilen för mästerskapet som nu lanseras, framtagen av Oh My.  

– För att skapa ett arrangemang som sätter avtryck behöver vi jobba långsiktigt med själva arrangemanget, biljettstrategin och inte minst med att samla svenska folket i en hockeyfest som märks i hela Sverige. Målbilden är självklart att vi ska ha en folkfest med utsålda läktare och ett nytt guld på hemmaplan till Tre Kronor, säger Jessica Linnman, marknads- och kommunikationsdirektör för den lokala VM 2025 organisationen.

Den grafiska identiteten och logotypen för mästerskapet har tagits fram i nära samarbete med det internationella ishockeyförbundet. 

– Vi har tagit fasta på den puls som finns i elitidrotten, på läktarna bland fansen och hemma framför tv-sändningarna. Få saker genererar så hög puls som mästerskap när Sverige går för guldet. “Puls” är konceptet som sammanflätar sporten, gemenskapen och folkfesten, som sätter avtryck i hela Sverige, säger Carolina Zethraeus, kundansvarig och senior projektledare Oh My. 

OM VM 2025
Stockholm kommer att vara huvudort för hela 2025 Ishockey VM med Sveriges gruppspel, två kvartsfinaler, semifinaler, bronsmatch och final. I danska Herning spelas det andra gruppspelet samt två av de fyra kvartsfinalerna. 

Stefan Ladhe 23-11-06