Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Damkronorna och Olympisk Offensiv-truppen samlas för läger i Falun 12–18 maj

Förbundskapten Ulf Lundberg har tagit ut Damkronornas trupp som samlas för läger i Falun 12–18 maj. Samtidigt samlas truppen för Olympisk Offensiv på samma plats.

– Det kommer att vara två riktigt spännande trupper på plats i Falun. En Damkronor-trupp och en Olympisk Offensiv-trupp, totalt 46 spelare som vill framåt och uppåt.  Med ett U18-VM om några veckor och ett A-VM i slutet av augusti så är detta ett utmärkt tillfälle att nyttja konkurrensen och maximera tävlingen sinsemellan. Såväl detaljer som helhet kommer att nötas, både i det kortare och i det längre perspektivet, ett perfekt depåstopp på vår utvecklingsresa, säger Ulf Lundberg, förbundskapten för Damkronorna.

Förändring i Damkronornas trupp: Nathalie Lidman, Leksands IF ersätter Ebba Berglund.

Trupper

Damkronorna roster maj 2022

Olympisk Offensiv roster maj 2022

Dagsprogram

Damkronorna schedule

Olympisk Offensiv schedule 

Om Olympisk Offensiv

Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Damhockeyligan och Sveriges Olympiska Kommitté genomför en stor satsning på svensk ishockey på damsidan med sikte på medaljer i OS 2026 och 2030.

Den treåriga satsningen ingår i projektet Olympisk Offensiv och är ett samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet, SDHL och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Svenska Ishockeyförbundet kommer att ansvara för att årligen genomföra sommarläger och samlingar för 20–25 yngre spelare i tre till fyra årskullar på flick- och damsidan. Spelarna som blir uttagna till samlingarna är i åldersspannet 15–19 år.

MEDIA

Förfrågningar från media hanteras av Damkronornas Team Manager Louise Dahl, som nås på +46 (0)70-233 04 27.

Senast uppdaterad: 22-11-21 av Stefan Ladhe