Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Damkronorna och Olympisk Offensiv-truppen samlas för landslagsläger i Skövde 25–29 juli

Förbundskapten Ulf Lundberg har tagit ut truppen för Damkronorna som samlas tillsammans med Olympisk Offensiv-truppen för träningsläger och internmatcher i Skövde, 25–29 juli.

– Vi kommer att fortsätta implementera vår högintensitetshockey, samtidigt som vi inte gör avkall på puckansvar och kreativitet i rätt läge. Med lyckade landskamper för Utvecklingslandslaget mot ett rutinerat Danmark och ett intressant U18-VM på näthinnan, tycker jag att vi är på helt rätt spår totalt sett. För den här truppen gäller det att fortsätta gasa och visa vägen, sida vid sida med Olympisk Offensiv, säger Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg.

Olympisk Offensiv-truppen leds av Andreas Karlsson, nytillträdd förbundskapten för U18 Damlandslaget.

– Det vi startade under lägret i Falun med en hög intensiva träningar med stort fokus på individuell utveckling för att stärka kollektivet och skapa förutsättningar för spelarna att ta kliv i utvecklingen. Syftet är att öka konkurrensen och jaga damkronorna för att höja nivån på hockeyn. Under U18-VM såg vi att vikten på tävling blandat med individuell samt kollektiv skicklighet är avgörande, säger U18 Damlandslagets förbundskapten Andreas Karlsson.

Damkronorna

TRUPPEN

Spelarändring i Damkronornas trupp: Elin Svensson, HV 71 ersätter Sofie Lundin, Djurgårdens IF.

Här hittar du truppen

PROGRAM

Här hittar du dagsprogram för laget

Olympisk offensiv

TRUPPEN

Spelarbyte i truppen för Olympisk Offensiv: Ida Karlsson, Leksands IF och Alva Solberg, Linköping HC utgår och ersätts av Tuva Kandell, Leksands IF och Astrid Lindeberg Luleå HF.

Här hittar du truppen

PROGRAM

Här hittar du dagsprogram för laget

Internmatcher

Datum, tid Hemmalag Bortalag Arena Stats
26 juli 18:00 Damkronorna Olympisk offensiv Billingehov 3-1
28 juli 18:00 Olympisk offensiv Damkronorna Billingehov 0-3

OM OLYMPISK OFFENSIV

Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Damhockeyligan och Sveriges Olympiska Kommitté genomför en stor satsning på svensk ishockey på damsidan med sikte på medaljer i OS 2026 och 2030.

Den treåriga satsningen ingår i projektet Olympisk Offensiv och är ett samarbete mellan Svenska Ishockeyförbundet, SDHL och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Svenska Ishockeyförbundet kommer att ansvara för att årligen genomföra sommarläger och samlingar för 20–25 yngre spelare i tre till fyra årskullar på flick- och damsidan. Spelarna som blir uttagna till samlingarna är i åldersspannet 15–19 år.

MEDIA

Förfrågningar från media hanteras av Damkronornas Team Manager Oskar Larsson, som nås på +46 (0)70-674 64 55

Senast uppdaterad: 22-11-21 av Stefan Ladhe

 

Sverigeresan

Spelreglerna – nu som app direkt i din telefon 

Hockeyboken Startsida