Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Czech Hockey Games i Göteborg och Brno, Tjeckien 4–7 maj

BB230507JM020

ndré Petersson, Linus Johansson and Lukas Bengtsson of Sweden celebrate after scoring 1-0 during the Czech Hockey Games game between Sweden and Finland on May 7, 2023 in Brno.

Tre Kronor spelar Czech Hockey Games i Göteborg och Brno, Tjeckien 4–7 maj

Sam Hallam, förbundskapten för Tre Kronor, har tagit ut truppen som ska möta Schweiz, Tjeckien och Finland i Czech Hockey Games 4–7 maj.

– Truppen spetsas till ytterligare med spelare från NHL och från finallagen i SHL, så nu börjar det likna den VM-trupp som vi kommer att åka med till Tammerfors. Vi ser fram emot att visa upp oss på hemmaplan i Scandinavium på torsdag mot Schweiz. Det blir nyttiga dagar i Göteborg, då vi kan lära känna varandra vid sidan av isen, och även jobba med grunderna i spelet med tanke på att det är flera nya som kommer in. Den här veckan blir ett bra test inför VM med tufft motstånd och back-to-back-matcher i helgen, säger Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam.

Veckan som gått har Tre Kronor varit i Umeå och spelat två matcher mot Finland i ett nästintill fullsatt Winpos Arena. Första matchen vann Finland med 2–1, och den andra vann Tre Kronor med 6–2.

– Vi fick hårt motstånd av Finland. Första matchen saknade vi rätta lagtänket och lugnet, men det blev mycket bättre i match två, då vi även fick utdelning offensivt. Vi fick en stor boost av publikstödet, det var inspirerande att se så mycket folk i Winpos, summerar Sam Hallam.

LÄNK: Skaffa biljett till Tre Kronor-Schweiz i Scandinavium 4 maj

Truppen

Ändringar i truppen: Jesper Wallstedt, Minnesota Wild ersätter Jacob Johansson

SWE Roster Czech Hockey Games

Dagsprogram

SWE Schedule Czech Hockey Games

Matcherna

Datum Tid Hemmalag Bortalag Arena Stats
4 maj 19:00 Sverige Schweiz Scandinavium, Göteborg 3-0
6 maj 16:00 Tjeckien Sverige Winning Group Arena, Brno 4-3
7 maj 12:00 Sverige Finland Winning Group Arena, Brno 4-3 OT

Biljetter köper du här

SVT sänder 

Tre Kronor kommer på andraplats i Czech Hockey Games >

Senast uppdaterad: 23-05-08 av Stefan Ladhe