Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Beijer Hockey Games (EHT) 5-8 maj

Beijer HG Topbild

Tre Kronor spelar Beijer Hockey Games i Stockholm 5–8 maj

Förbundskapten Johan Garpenlöv har tagit ut Tre Kronors trupp som ska möta Tjeckien, Schweiz och Finland i Beijer Hockey Games i Stockholm, 5–8 maj.

– Vi bygger vidare på VM-truppen, som nu blir spetsigare och vassare. Vi ser mycket fram emot att spela Beijer Hockey Games, både hockeymässigt med bra matcher, men framför allt för att vi får visa upp oss inför hemmafansen i Avicii Arena, säger Johan Garpenlöv, förbundskapten för Tre Kronor.

Beijer Hockey Games är en del av Euro Hockey Tour och med anledning av Vinter-OS tidigare i år spelas turneringen i maj, en vecka innan hockey-VM för herrar inleds i Finland. Under torsdagens match mot Tjeckien anordnar Svenska Ishockeyförbundet dessutom en jubileumsmatch för att fira att förbundet fyller 100 år 2022. En del av firandet är den retrotröja som tagits fram tillsammans med CCM och Svenska Ishockeyförbundets partners, och som Tre Kronor kommer att spela i under torsdagsmatchen.

Läs mer om jubileumsmatchen och retrotröjan här

Truppen

Tre Kronor roster BHG 2022

Ändringar från förra veckans samling

Följande spelare ansluter: Magnus Hellberg, Christian Folin, Anton Bengtsson, Jonatan Berggren, Emil Bemström, Rasmus Asplund, Oliver Ekman Larsson

Följande spelare lämnar: Jhonas Enroth, Joel Persson, Adam Ollas Mattsson, Albin Lundin, Sebastian Hartmann, Patrik Karlkvist, Kim Rosdahl

Dagsprogram

Team Sweden Schedule May 2022

MEDIA

Förfrågningar från media hanteras av Tre Kronors presschef Linus Hugosson, som nås på +46 (0) 70-44 50 444.

Whatsapp-grupp under VM i Finland: Om du önskar vara med i Linus Hugossons whatsapp-grupp under VM i Finland, där han skickar ut nyheter om laget och praktisk information, kan du höra av dig till honom på numret ovan.

Datum Tid Hemmalag Bortalag Stats Se Live
5 maj 19:00 Tjeckien Sverige 2-1 Biljetter
7 maj 16:00 Sverige Schweiz 3-2 Biljetter
8 maj 16:00 Sverige Finland 4-3 Biljetter

SVT sänder turneringen.

Finlands roster

Tjeckiens roster

Schweiz roster

Senast uppdaterad: 22-09-05 av Administrator