Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Team 20 samlas för landslagsläger i Enköping, 24–29 juli

Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 20, har tagit ut truppen som samlas för landslagsläger i Enköping, 24–29 juli.

– Lägret i Enköping är en fantastisk bra möjlighet för oss ledare att få lära känna 46 spelare som alla vill vara med och konkurrera om en plats till JVM i Halifax. Vi kommer att genomföra sex stycken träningar samt tre stycken internmatcher. Det är nu vi lägger grunden för både spelet och lagbygget, vår identitet, säger Magnus Hävelid, förbundskapten för Team 20.

Magnus Hävelid har utsett sina assisterande coacher för säsongen, som bland annat innefattar JVM i Halifax över jul och nyår: Pierre Jonsson, Gereon Dahlgren och Alexander Steen.

– Vi har totalt sju aktiviteter med gruppen under året vilket gör att vi kommer att ha en större ledarstab som alternerar under de olika samlingarna. De coacher som kommer att finnas med under JVM i Halifax är Pierre Jonsson med ansvar för backar och PK och Gereon Dahlgren med ansvar för forwards och PP. Robin Jonsson kommer att förstärka under övriga turneringar som backcoach och individuell utvecklare. Vi kommer också att få en ytterligare förstärkning i Alexander Steen som kommer att agera som scout/individuell utvecklare över säsongen och både jag och förbundet är otroligt glada över Alexanders engagemang för svensk ishockey. I Alexander får vi in enorm spetskunskap och vinnarerfarenhet av spel i både juniorlandslag, Tre Kronor och totalt 16 år i NHL. Jag är också väldigt nöjd med tränarkompetensen och erfarenheten av SHL, Allsvenskan och juniorishockey vi nu har fått in i övriga ledarstaben. Dessutom bidrar alla med ett väldigt starkt driv och stolthet i att utveckla svensk ishockey, säger Magnus Hävelid.

Truppen

Spelarändring i truppen: William Proos, Almtuna IS ersätter Liam Öhgren, Djurgårdens IF och Valdemar Johansson, AIK ersätter Gabriel Kangas, Västerås IK. Anton Olsson, Skellefteå AIK och Ludvig Jansson, Södertälje SK är uttagna till JVM och lämnar truppen, de ersätts av Hugo Jonasson, IK Oskarshamn och Elias Sjöström, Södertälje SK.

Här ser du truppen

Program

Här ser du tränings-och matchtider

Internmatcher

Datum, tid Hemmalag Bortalag Arena Stats
26 juli 18:00 Gul Blå Bachohallen 2-6
27 juli 18:00 Gul Blå Bachohallen 2-3 OT
29 juli 12:00 Gul Blå Bachohallen 4-7

Internmatcherna visas på svenskhockey.tv

Senast uppdaterad: 22-11-21 av Stefan Ladhe