Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel

Finland-Sweden December 2014

Three Finland-Sweden games will be played during December 19-21 2014 in Merikarvia, Kankanpää and Pori, Finland. All game starting times are always expressed in local time. Alla matchtider är alltid angivna i lokal tid.

Games online here

Date, time Game Venue, country
2014-12-19, 18.30 Finland-Sweden 1-2 (0-0, 0-0, 1-2) Merikarvia, FIN
2014-12-20, 16.00 Finland-Sweden 4-3 (1-2, 1-0, 2-1) Kankanpää, FIN
2014-12-21, 13.00 Finland-Sweden 1-6 (0-3, 1-0, 0-3) Pori, FIN
Matcherna online här
Ulf Lundberg, huvudcoach för Sveriges Team 16, har tagit ut säsongens första trupp till tre bortalandskamper mot Finland under tiden den 19-21 december 2014.

Skott: 14-16
Period två: 14.49 utv. 2 min Karl Markström cross-checking, 16.03 1-3 Eeli Tolvanen assist Eero Teräväinen, Santeri Virtanen i spel fem mot fyra, 1956 utv. 2 min Nuutti Viitasalo slashing
Skott: 7-10
Period tre: 01.45 1-4 Timothy Liljegren assist Calle Ehrnberg i spel fem mot fyra, 06.14 utv. 2 min Isac Lundeström hooking. 10.07 utv. 2 min Hugo Leufvenius roughing, 10.07 utv. 2 min Henri Jokiharju rouhing, 16.45 1-5 Richard Hugg assist Calle Själin, Anton Björkman, 19.04 1-6 Filip Engarås

Matchkommentar:
  Efter gårdagens förlust studsar Sverige  tillbaka ordentligt och vinner “Finalen” med hela 6-1.
I första perioden tar Sverige kommandot direkt och sätter press över hela  banan. Sverige vinner kamperna framför båda målen och är aktiva i alla moment. Detta leder till att Sverige går  till periodvila med en 3-0 ledning.
I andra perioden kommer Finland ut och är mer aktiva än i första perioden.  I kombination med att Sverige är lite avvaktande gör detta att Finland vinner andra perioden med 1-0.
I tredje perioden tar Sverige kommandot igen och följer spelidén till ett hundra procent.  När drygt sex minuter återstår av tredje perioden tar Finland ut målvakten efter det att Sverige utökat ledningen till 4-1. Sverige gör sedan ytterligare två mål i öppet mål och vinner därmed “Finalen” i Finnkampen komfortabelt. Stor  och äkta glädje infinner sig i hela truppen.
- Vi lyckades med att vara som bäst i sista matchen, tillika “Finalen” i  Finnkampen. Ett strålande målvaktsspel, av Olle Ek Eriksson, tillsammans med ett hedervärt “alla alltid” jobb var  nycklarna till succén i den avslutande matchen.
En stor eloge till grabbarna, två vinster av tre möjliga, i Finland, är  ruggigt starkt säger Ulf Lundberg förbundskapten i Sverige.
Pär Ericson, team manager

Matchfakta:
Finland-Sverige 4-3
(1-2, 1-0, 2-1)
Period ett: 01.12 0-1 Hugo Leufvenius assist Timothy Liljegren, Lucas Elvenes, 10.14 utv. 2 min André Fredriksson tripping, 10.28 utv. Utv. 2 min Karl Markström lagstraff Sverige delay of the game 10.53 1-1 Eeli Tolvanen assist Santeri Virtanen, Eero Teräväinen, 13.41 1-2 Kalle Mikeinac assist Hugo Leufvenius, 18.07 utv. 2 min Isac Lundeström tripping
Skott: 19-9
Period två: 01.12 utv. 2 min Max Wennlund roughing,n01.12 utv. 2 min Eero Teräväinen roughing, 02.37 2-2 Santeri Virtanen assist Henti Jokiharju, Eeli Tolvanen, 14.31 utv. 2 min Aleksi Anttalainen, 16.47 utv. 2 min Joni Ikonen hooking, 19.11 utv. 2min Hugo Leufvenius slashing
Skott: 10-9
Period tre: 01.03 2-3 Isac Lundeström assist Richard Hugg i spel fyra mot fem, 06.45 utv. 2 min Lucas Jidenius delay of the game, 08.17 3-3 Aatu Luusauaniemi assist Linus Nyman, Santeri Virtanen i spel fem mot fyra, 11.41 4-3 Linus Nyman assist Eeli Tolvanen
Skott: 11-11 Totalt: 40-29
Utvisningar: Finland 3x2 min. Sverige 6x2 min
Domare: Kristian Vikman, Finland
Publik: 550
Finland: Teemu Engberg
Sverige: Calle Ehrnberg
OBS! Dessa matchfaktauppgifter är preliminära och kan komma att ändras efter uppgifterna i Official Game Sheet
Matchkommentar: Tuff uddamålsförlust, i Sveriges andra  match i Finnkampen 2014, med 4-3.
Finland kom ut med väldigt bra energi i första perioden och vinner skotten  med 19-9. Trots detta går Sverige till periodpaus i ledning två mot ett. Stor del i detta har  naturligtvis dagens målvakt Linus Gidbark.
I andra perioden är spelet jämnare men Finland vinner perioden med 1-0. I  den andra perioden visar spelarna upp väldigt bra karaktär. Dom är i skottlinjen och det är  full fart till båset vid byten.
Skotten i andra perioden är 10 för Finland och 9 för Sverige.
I tredje perioden tar Sverige ledningen efter 1 minut och 3 sekunder med en  man mindre på banan. Finland  kvitterar efter drygt 8 minuter i power play och fastställer  sedan slutresultatet till 4-3 efter 11 minuter och 41 sekunder.
– Vi kommer inte upp i samma nivå som igår. Det är framförallt  passningsspelet som är mindre bra idag. Vi drog också på oss för många utvisningar, vilket Finland utnyttjade, säger den  assisterande tränaren Göran Lindblom.
Sverige forcerar i slutet av tredje perioden, men kommer aldrig till  riktigt heta målchanser. Finland gör en bra match.

Matchfakta:

Finland-Sverige 1-2
(0-0, 0-0, 1-2)
Period ett: 07.50 utv. 2 min Aatu Luusuaniemi high-sticking, 12.52 utv. 2 min Aleksi Anttalainen tripping, 13.07 utv. 2 min Erik Aterius interference
Skott: 9-6
Period två: 11.38 utv. 2 min Calle Själin tripping, 13.32 utv. 2 min Isac Lundeström hooking, 17.40 utv. 2 min Aarne Talvitie tripping
Skott: 10-11
Period tre: 007.48 utv. 2 min Erik Brännström hooking, 08.45 1-0 Eemeli Räsänen assist Eeli Tolvanen i spel fem mot fyra, 10.45 utv. 2 min Jesse Holopainen hooking, 11.01 1-1 Erik Brännström assist Sebastian Walfridsson, Isac Lundeström, 11.18 1-2 Lucas Elvenes assist Kalle Miketinac, Timothy Liljegren
Skott: 10-15 Totalt: 29-32
Utvisningar: Finland 4x2 min. Sverige 4x2 min

Domare: Anssi Salonen, Finland
Publik: 420

Finland: Daniel Lebedeff
Sverige: Olle Ek Eriksson

Matchkommentar: Vinst mot Finland i, för spelarna, första landskampen någonsin. Att dessutom segern bärgas i lejonets egen kula, gör naturligtvis inte saken sämre.
I första perioden bjuder båda lagen på en underhållande ishockey med press över hela banan. Sverige avslutar perioden med ett skott i ribban. Stort målvaktsspel från båda sidor gör att perioden slutar 0-0.
I andra perioden blir matchbilden annorlunda då matchen blir tätare och båda lagen gör fler misstag. Även denna period blir mållös efter bra målvaktsspel och att framförallt Sveriges spelare är i skottlinjen.
I tredje perioden gör Finland 1-0 i power play men Sverige kvitterar strax efter mål av Erik Brännström i PP.
Bara 17 sekunder efter kvitteringen gör Sverige avgörande 1-2 efter ett så kallat modernt hockeymål av Lucas Elvenes.
Sverige reder sedan ut “stormen” genom att sätta press över hela banan och ett väldigt uppoffrande spel av samtliga spelare.

Senast uppdaterad: 22-10-05 av Stefan Ladhe