Huvudsponsor Svenska Spel

Hallå där, Andreas Karlsson

…förbundskapten för Damlandslaget U18, som snart åker till Tyskland för genrep inför hemma-VM.

Dags för 4-nationsturnering – tillika genrep inför U18-VM. Vad har du för förväntningar på veckan i Füssen, Tyskland?

– Jag ser fram emot en nyttig vecka, då vi ska fortsätta jobba på det som blir vår identitet under hemma-VM nästa månad. Vi vill ha mycket tävlande och hög intensitet i alla lägen. Vi möter Schweiz, som vi gick en tuff match mot i Väsby, Tyskland, som vi besegrade med lite klarare siffror, och Österrike, som är en ny bekantskap för oss.

Det är tredje samlingen för säsongen – vad har du sett för utveckling hos tjejerna?

– Vi började i augusti i Furudal med att sätta en hög nivå av tävlan och intensitet, för att under veckan i Upplands Väsby förra månaden utveckla spelmässiga idéer. Nu vill vi se att allt vi gjort bra bibehålls och att vi kommer in med härlig energi i matcherna och gör det jobbigt för motståndarna. Tjejerna har svarat jättebra och tagit kliv både individuellt och som lag.

Truppen som reser till Tyskland, är det JVM-truppen om inget oförutsett händer?

– Stommen i den här truppen är det tänkta VM-laget, men vi har en bred bas att välja från när vi tar ut bästa möjliga laget, och flera tjejer som nu är kvar på hemmaplan har ändå chans att komma med till VM.

U18-VM börjar 8 januari, det är inte långt kvar nu. Hur är känslan?

– Pulsen börjar helt klart att höjas. VM på hemmaplan blir en höjdpunkt på en rolig resa. Vi har rekat lite i Östersund och ökat frekvensen i scoutingen. För mig som förbundskapten är lagbygget i fokus. Det gäller att få ihop pusslet till ett så starkt lag som möjligt.


Mer information om U18-VM i Östersund hittar du här

Köp biljetter här


Se Damlandslaget U18-truppen här

Linus Hugosson 22-12-02