Huvudsponsor Svenska Spel
Svenska Spel
Uffe Pm

Ulf Lundberg fortsätter som Förbundskapten för Damkronorna över 2026

Ulf Lundberg tillträdde posten som förbundskapten för Damkronorna inför säsongen 2020/2021. Nu står det klart att det blir en fortsättning och Ulf kommer därmed leda laget över säsongen 2025/2026.

Ulf har lett Sverige i tre stora mästerskap sedan han klev in på posten. För varje turnering har Sverige tagit ett kliv framåt och i våras blev man sexa på VM, Sveriges bästa VM-resultat på sex år.

– Jag är glad att vi kommit överens med Ulf Lundberg om att fortsatt anta utmaningen att vara med och leda Damkronorna framåt. Under Ulfs ledning går Damkronornas resa uppåt och vi minns väl tillbaka på den senaste VM-turneringen som var Sveriges bästa sedan 2017, säger Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Anders Lundberg, landslagschef på Svenska Ishockeyförbundet, lyfter fram Ulfs ledarskap och hunger.

– ”Uffe” har en stark hunger att fortsätta utveckla Damkronorna och ta nästa kliv med laget. Han har en stark förmåga att möta individen på rätt nivå och nå fram med en kravställning, som i sin tur leder till ett bättre lag. Att fortsätta tillsammans känns helt rätt och i våra samtal har vi stakat ut en väg för framtiden som känns väldigt spännande, säger Anders Lundberg, landslagschef Svenska Ishockeyförbundet.

Ulf Lundberg hyllar sin familj, som ger honom förutsättningen att fortsätta resan med Damkronorna.

– Allra först vill jag framhålla min fru och våra barn, utan deras fantastiska stöd hade jag inte kunnat förlänga. Med det sagt så vill jag tacka förbundet för ynnesten att få fortsätta driva utvecklingen mot uppsatta mål, säger Ulf Lundberg om kontraktsförlängningen.

Kontraktet gäller över säsongen 2025/2026.

Stefan Ladhe 23-12-04